Vad gör man av skörden? - En ny kategori

Idag gör man rabarberkräm! Tusen gånger lättare än vad man kan tro om man aldrig gjort det förr.

Skölj och skala rabarbern. Det här visade sig vara ungefär 6 dl i ett litermått.

Resterna ser ut som paketkrusidull.

Koka upp 4 dl vatten med 1 dl socker (gärna ekologiskt). Lägg i rabarbern och koka den mjuk, det tar bara någon minut. Blanda 3 msk potatispulver i lite kallt vatten, häll i redningen och rör under tiden. Låt det sedan bara koka upp igen.

Ös ner krämen i ett kärl, gärna ett med lock, och låt det svalna. Man kan med fördel strö över lite socker det sista man gör för att undvika skinn på ytan.
Kommentarer
Postat av: yvonne
Himla fina bilder.Oroa dej inte för att det är mycke dill, för det går åt mycke om du ska grava lax.
Trackback